Vid flera tillfällen har rasistiska ramsor riktats mot den brasilianska anfallaren Vinicius Junior på La Liga-matcher i Spanien.
Vid flera tillfällen har rasistiska ramsor riktats mot den brasilianska anfallaren Vinicius Junior på La Liga-matcher i Spanien. - Foto: Nick Potts/AP/TT

Real-stjärnan i tårar efter frågorna om rasism

Den brasilianske Real Madridstjärnan Vinícius Junior brast ut i gråt när han fick frågor på en presskonferens om de rasistiska påhopp han fått utså från publiken i den spanska ligan. Jag tappar mer och mer lusten att spela men jag fortsätter kämpa, säger han inför träningslandskampen mellan Brasilien och Spanien som arrangeras just i antirasistiskt syfte.


Det senaste året har flera rasistiska ramsor kunnat höras på spanska arenor mot Real Madridstjärnan Vinícius Junior. På tisdag spelas en träningslandskamp mellan Spanien och Brasilien som går under namnet "one skin" och arrangeras efter just påhoppen mot just Vinícius Junior.

På presskonferensen dagen före matchen brast det för den 23-årige anfallaren.

— Jag har kämpat mot det här under en lång tid. Det är utmattande eftersom det känns som om man är ensam. Jag har gjort så många officiella anmälningar men ingen har någonsin straffats, säger en tårögd Vinícius Junior när han fick frågor om de många rasistiska påhoppen som riktats mot honom på och utanför de spanska arenorna.

Senast i förra veckan gjorde Real Madrid en anmälan till spanska fotbollsförbundet och åklagare om rasistiska ramsor mot spelaren samt en domare som man menar ska ha negligerat att anmäla detta efter matchen.

Veckan före det anmälde klubben vad man menade var rasistiska slagord riktade mot Vinícius Junior utanför Atletico Madrids och Barcelonas arenor i samband med lagens respektive matcher i Champions League.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!