Gustaf Nilsson avgjorde hemmamötet med Albanien.
Gustaf Nilsson avgjorde hemmamötet med Albanien. - Foto: Jessica Gow/TT

Nilssons succé: "Har varit en omväg hit"

Omstarten i Tyskland gav ett lyft. Till slut nådde Gustaf Nilsson landslaget – och han har nu gjort två mål på lika många matcher. Det har varit en liten omväg hit, säger anfallaren efter 1–0 mot Albanien på Friends arena.


Nick mot Portugal, nick mot Albanien.

Båda aktionerna ledde till mål; på portugisisk mark innebar det en putsning till 2–5 – på Friends arena ordnade han segern.

"I bra form"

— Jag visste att jag var i bra form sedan tiden i Belgien. Jag försökte ta med mig det och det tycker jag har gjort. Två mål... Det är kul, säger han.

— Det är jätteskönt för min egen del. Det har varit en liten omväg hit och att få komma in och spela på Friends, första starten... Det här något man har drömt om.

26-åringen från Falkenberg flyttade till danska Brøndby säsongen 2016-2017, sedan hann han beta av en rad klubbar innan han hamnade i Wehen Wiesbaden.

— Jag var i Tyskland en sväng efter några knackiga år. Det var som en liten omstart, säger han.

Åren ledde till belgiska Union SG.

Där hittade Nilsson rätt.

— Förra året spelade jag inte så mycket, då är det tufft att komma med i landslaget. I år har jag varit en startspelare hela året och levererat i Belgien, och tycker att jag förtjänar min plats.

Målen ger Nilsson rätt.

"Tuff konkurrens"

Men han inser också hur situationen ser ut i Blågult, där han bland de offensiva platserna framför allt konkurrerar med Alexander Isak och Viktor Gyökeres.

— Det är världsklasspelare men nu fick jag chansen och försökte ta den, men det är tuff konkurrens.

— Jag kan bara göra det jag gör, nu gjorde jag två mål på två matcher och mer än så kanske man inte kan förvänta sig.

Anfallarens insatser, inhoppet mot Portugal och startplatsen mot Albanien, ledde dessutom till beröm från den förre landslagsspelare Fredrik Ljungberg.

— Intressant spelare, att han ger ett annat alternativ, en annan dimension åt en trupp, säger han i Viasats sändning.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!