Petter Vesterheim och Mora är vidare till semifinal i hockeyallsvenskans slutspel. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Mora klart för semi – AIK:s säsong över

Mora är klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. På onsdagen fullbordade man vändningen från 0–2 till 4–2 i matcher mot AIK. Helt jävla magiskt, säger Moras lagkapten Måns Carlsson till TV4 Play.

Kalle Kratz slog sista spiken i AIK:s kista när han pricksköt 3–1 i öppet mål med sex sekunder kvar att spela av onsdagens match, efter det att gästerna tagit ut målvakten.

William Pethrus gav Mora ledningen i den första perioden och Henrik Eriksson utökade till 2–0 i den andra. Arvid Degerstedt gav AIK hopp genom sin reducering med mindre än fyra minuter kvar att spela, men trots hård press för en kvittering i slutminuterna ville det sig inte.

AIK hade 2–0 i matcher men tappade sedan greppet om kvartsfinalserien, som har varit tät. Mora vann bland annat både match fyra och fem efter förlängning. Kanske skulle Solnalaget med facit i hand ha tagit det lite lugnare med målgesterna i de två segermatcherna.

— De (AIK-spelarna) tjoade och tjimmade i ansiktet på Waltteri (Ignatjew, Moras målvakt) efter varje mål. Det blev tändvätska för oss, att ”vi ska fan vända den här skiten”. All heder till AIK, det är inget så, men det var tändvätska som vi tog till oss, säger Moras Måns Carlsson.

Sedan tidigare var Brynäs, Karlskoga och Djurgården vidare till semifinal. Seriesegraren Brynäs hade fördelen av att få välja motståndare och valet föll på Karlskoga. Den serien – bäst av sju matcher – inleds på annandag påsk i Gävle.

Djurgården och Mora möts i den andra semifinalen. Där börjar Djurgården på hemmaplan den 2 april.