Lucas Bergvall efter sitt mål i storsegern mot IFK Göteborg.
Lucas Bergvall efter sitt mål i storsegern mot IFK Göteborg. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bergvall om succén: "Gått upp åtta kilo"

Skadad med U21 senast. Men till den allsvenska premiären var Lucas Bergvall tillbaka för sitt Djurgården – och blev målskytt igen med huvudet. Jag har utvecklats mycket i mitt fysiska spel, säger 18-åringen.


Lucas Bergvall, som i sommar lämnar Djurgården för Tottenham i Premier League, har briljerat för Stockholmslaget i cupen.

Men efter en smäll mot foten i U21-landskampen mot Nordmakedonien för en knapp vecka sedan var talangen ett osäkert kort inför bortamatchen mot IFK Göteborg.

Eller?

— Nej, det var ingen tveksamhet. Jag har haft lite problem från och till efter smällen, varit lite svullen och öm. Men de har löst det bra, säger han.

Det visade sig inte vara värre än att Bergvall kunde spela från start – och dessutom bidrog med ett av målen i 4–1-segern.

Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf är efter matchen full av lovord.

— Han är en väldigt talangfull spelare och har utvecklats mycket sedan förra året. Han gör saker snabbare och börjar ta sig in i boxen och göra mer mål och assist, säger Lagerlöf.

— Kan han bara hålla kvar huvudet på rätt ställe har han chans att bli en väldigt bra spelare.

Hårda gympass

Bakom framgångarna ligger inte minst väldigt mycket och hård träning i gymmet, berättar Lucas Bergvall själv.

Vilket i kilo också betyder en rätt stor viktökning.

— Sedan början av förra säsongen? Det är väl åtta kilo. Det är mycket på ett år, säger han med ett leende och börjar räkna upp olika övningar.

— Det är sjukt mycket gymträning. Mycket ben framför allt, men också överkropp.

Hålla fokus

Till sommaren väntar en flytt till London, där Dejan Kulusevski redan lovat att ta väl hand om den svenska lagkamraten när han anländer till Tottenham.

— Jag kommer att vara ett stöd om han behöver hjälp vid sidan av. Jag har varit där i några år och känner till fotbollen utomlands. Han är en fantastisk spelare och det kommer vara kul att spela med honom, sade landslagsstjärnan i samband med senaste samlingen.

För Lucas Bergvall gäller det dock först att hålla fokus i ytterligare elva allsvenska matcher samt den kommande cupfinalen mot Malmö FF.

Londonflytten kommer tids nog, konstaterar han.

— Vi har jobbat bra med det. Sedan får det komma när det kommer. Nu är det Djurgården till hundra procent och att försöka hjälpa laget till en bra höstsäsong, säger han.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!