Pontus Jansson uppskattade publikens tifo under matchen mot Hammarby på söndagen.
Pontus Jansson uppskattade publikens tifo under matchen mot Hammarby på söndagen. - Foto: Andreas Hillergren/TT & Johan Nilsson/TT

Malmö-ikonens stora miss efter segern: "En idiot"

Malmö FF har inlett Allsvenskan 2024 övertygande med två raka segrar. Efter vinsten på hemmaplan mot Hammarby under söndagen passade lagkaptenen Pontus Jansson på att hylla läktarstämningen. Men det fanns en missräkning från Malmöspelaren.


Under söndagen spelade Malmö FF sin första Allsvenska hemmamatch på Eleda Stadion i Malmö. Motståndet stod Stockholmsklubben Hammarby IF för. 

Det blev dock en rätt ensidig historia där hemmalaget till slut segrade med 2-0 framför en segerrusig publik.

Han tjänade överlägset mest i Malmö FF 2023

Malmö FF:s Pontus Jansson: "Helt otroligt"

Mycket av diskussionerna intill matchstart och efter slutsignal kretsade dock kring det enorma tifo läktaren bjöd på. Inför att lagen entrade planen vecklades enorma banderoller ut för ena kortsidan där publiken såg ut att pryda ett torg. 

Efter slutsignalen uttalade sig supporterfavoriten och lagkaptenen Pontus Jansson om stämningen.

– Tifot var helt otroligt. Jag trodde alltihop var en hel overhead först och förstod inte att supportrarna stod där live. När till och med folk i mitt eget lag som inte fattar läktarkultur pratar om det så inser man att de gjort något utöver det vanliga, sa han till Sportbladet efter matchen och tillade:

– Jag fick sådana flashbacks till 2004 när jag själv stod på Stortorget och firade guldet.

Topp 10: Här är Allsvenskans bäst betalda spelare 2023 – han toppar överlägset listan

Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT

Pontus Janssons miss: "Får göra en liten pudel"

Det fanns dock bara ett litet problem. Det Jansson trodde var banderoller som visade Stortorget i Malmö var i själva verket en helt annan plats, något han insåg först efteråt när han blev informerad om det.

– Va, var det Möllevångstorget? Vi där inne pratade som om att det var Stortorget. Det liknade statyn på Stortorget som jag satt på under guldfirandet 2004. Jag ser ut som en idiot nu. Jag får göra en liten pudel då. Men det är samma flashbacks ändå, sa en skrattandes Jansson. 

Kända artisten portades från hockey: "Sjukt pinsamt"

Malmö FF:s mittback fick "pudla" efter matchen. Foto: Johan Nilsson/TT

Glenn Hysén syns i reklam för högerextremt parti: ”Lurad"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!