Manchester Citys målmaskin Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa lördagens FA-cupsemifinal mot Chelsea.
Manchester Citys målmaskin Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa lördagens FA-cupsemifinal mot Chelsea. - Foto: Dave Shopland/AP/TT

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.


Enligt tränaren Pep Guardiola var det den norske målmaskinen själv som bad om att få bli utbytt inför förlängningen när Manchester City slogs ut i kvartsfinal i Champions League efter straffar mot Real Madrid i onsdags.

— Erling kände av något. Ett muskulärt problem. Han kunde inte fortsätta, sade Guardiola på en presskonferens på fredagen.

Därmed är risken stor att det inte blir någon duell mellan Premier Leagues stora målskyttar.

Haaland delar skytteligaledningen i Premier League med Cole Palmer där Chelseastjärnan är i hysterisk målform och gjorde fyra mål i 6–0-segern över Everton i veckan.

Manchester City leder Premier League och har ett mastigt schema i striden om ligatiteln med två matcher nästa vecka, mot Brighton på torsdag och Nottingham tre dagar senare.

Med sex omgångar kvar toppar City PL-tabellen, två poäng före Arsenal och Liverpool.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!