Karlis Cukste avgjorde den andra kvalfinalen för Brynäs. Arkivbild.
Karlis Cukste avgjorde den andra kvalfinalen för Brynäs. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.


Brynäs har motsvarat favoritförväntningarna i de två hemmamatcherna.

När serien nu vänder till Stockholm för de två kommande bataljerna, nästa match spelas på söndag, är det med ett ordentligt grepp och ledning med 2–0 i bäst av sju matcher.

— En tung torsk, absolut, men någonstans tror jag och hoppas att vi känner att det här är ingenting som är omöjligt. Om allihopa vrider upp någon nivå till så finns det en bra chans, säger Djurgårdens tränare Michael Holmqvist till TV4 Play.

Djurgården var bättre och gav Brynäs en tuffare match än i den första som slutade klara 6–2.

Snabba mål vände

Efter två perioder ledde gästerna med 1–0 sedan Marcus Krügers passningsförsök styrts i eget mål av hemmalagets backveteran Simon Bertilsson.

Men i tredje perioden small det till – två gånger inom loppet av 1.52.

Först kvitterade Tyler Kelleher – hattrickskytt i första matchen – och sedan gav Karlis Cukste hemmalaget ledningen på ett liknande sätt som matchens första mål själv.

Cukste slängde in pucken framför mål och där styrde en olycklig Calle Odelius, Djurgårdsbacken, in pucken bakom sin egen målvakt Viktor Andrén.

"Känns skönt"

Och en utsåld hemmaarena, 7 909 åskådare, exploderade i glädje.

— Det spelar egentligen ingen roll vem som gör målen. Men det var viktigt för laget så det känns skönt, säger en blodig Cukste efteråt.

— Vi vann, så jag mår bra, säger han till TV4 Play.

Brynästränaren Niklas Gällstedt var nöjd:

— Vi ger inte upp och spelar med tålamod. Vi får en slumppuck som går in, men jag tycker vi förtjänar den med alla chanser vi skapat under matchen, säger han till TV4 Play.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!