Malmös matchvinnare Sebastian Nanasi utmanar mot Västerås Patric Åslund.
Malmös matchvinnare Sebastian Nanasi utmanar mot Västerås Patric Åslund. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Malmö tog fjärde raka – Värnamos första seger

Fjärde raka segern för Malmö – och fjärde raka nollan för Västerås. Men guldfavoriten fick slita hårt för att vinna med 1–0 över nykomlingen i allsvenskan. Sebastian Nanasi blev stor hemmahjälte i 82:a minuten med matchens enda mål.

Spridda busvisslingar hade börjat höras på Eleda stadion innan målet kom.

Sebastian Nanasi plockade fram sin briljans, lurade VSK-försvaret och sköt 1–0 förbi Västerås storspelande målvakt Johan Brattberg.

— Det satt hårt åt, men de här vinsterna räknas lika mycket. De är nästan skönare, säger Nanasi till Discovery+.

För nykomlingen Västerås fortsätter motigheterna.

Laget har varit bra spelmässigt i den allsvenska comebacken – men alldeles för uddlöst.

Sak samma i Malmö där laget stod emot länge och skapade en hel del farligheter, framför allt i andra halvlek.

Men den fjärde raka 0–1-förlusten var ett faktum.

— Vi gör en väldigt bra insats igen. Vi känner att vi har gjort väldigt bra insatser i varje match hittills, men bollen har inte studsat vår väg. Det är frustrerande. Men vägen framåt är att fortsätta spela bra, säger VSK-tränaren Kalle Karlsson.

Värnamo tog säsongens första seger. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Efter fem minuter i bortamatchen mot Sirius knorrade han tjusigt in 1–0 på frispark. Ett mål som stod sig matchen ut.

Sirius jagade en kvittering, men fick aldrig hål på Viktor Andersson mellan Värnamos stolpar.

Men det var riktigt nära. I slutskedet dundrade Melker Heier iväg ett skott som touchade ribban och kort senare fick Herman Sjögrell ett jätteläge men sköt utanför.

Ajdin Zeljkovic sköt segern till Värnamo.