Jude Bellingham avgjorde El Clásico.
Jude Bellingham avgjorde El Clásico. - Foto: Jose Breton/AP/TT

Bellingham avgjorde El Clásico – Real mot titeln

När det som bäst behövdes, ja då klev Real Madrids superstjärna Jude Bellingham fram.

I den 90:e minuten höll sig engelsmannen framme och tryckte in avgörande 3–2 mot Barcelona i söndagskvällens El Clásico. Segern innebär att Real Madrid nu toppar La Liga med hela elva poängs marginal ner till ärkerivalen, med sex omgångar kvar att spela.

Målet var Bellinghams 17:e i ligan för säsongen, men hans första sedan början av februari.

Real Madrid hamnade i ett tidigt 0–1-underläge och låg också under med 1–2 i ett par minuter i upptakten av andra halvlek. Men "Marängerna" var numret större än Barcelona den här kvällen och skapade flera chanser som nog kanske borde ha resulterat i ytterligare ett par mål.

För Barcelonas del var förlusten den andra tunga den här veckan. I tisdags blev det respass ur Champions League efter 1–4 mot Paris Saint-Germain.