Marcus Thuram firar 2–0-målet mot Milan.
Marcus Thuram firar 2–0-målet mot Milan. - Foto: Spada/TT

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

2015: Juventus

Med fem omgångar kvar toppar Inter italienska Serie A på 86 poäng – ointagliga 17 poäng före just Milan.

Redan tidigt i vintras tog klubben ett stadigt grepp om "Lo Scudetto" och ingen i trion Milan, Juventus eller Bologna – årets överraskning – hade vad som krävdes för att utmana Simone Inzaghis färska mästare.

Inters mästartränare Simone Inzaghi.

Nu bjöd inte heller Inter in någon. 27 segrar, fem oavgjorda och bara en förlust (mot bottenlaget Sassuolo i höstas) är säsongens facit inför den avslutning som mest blir en parad.

Francesco Acerbi nickade in en hörna efter 18 minuter. Marcus Thuram ökade till 2–0 fyra minuter in i andra halvlek. Fikayo Tomori gav matchen spänning med 1–2-reduceringen med tio minuter kvar, men Inter höll undan.

Matchen avrundades med några rejäla gruff som ledde till röda kort för Milans Theo Hernandez och Davide Calabria samt Inters Denzel Dumfries.

På läktaren satt Zlatan Ibrahimovic och övriga i Milans ledning och kunde på nytt konstatera att Inter inte bara är stadens utan hela Italiens bästa lag.

Under sin långa karriär vann Ibrahimovic Serie A med både Inter och Milan.