Mikael Aggefors spelade OS-handboll för Sverige i Tokyo 2021. Arkivbild.
Mikael Aggefors spelade OS-handboll för Sverige i Tokyo 2021. Arkivbild. - Foto: Sergei Grits/AP/TT

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.


Fakta: Svenskar i kvartsfinalklubbarna

Onsdag:

Kielce-Magdeburg (Magdeburg: Mikael Aggefors, Oscar Bergendahl, Daniel Pettersson, Albin Lagergren, Felix Claar).

Montpellier-Kiel (Montpellier: Lucas Pellas, Sebastian Karlsson. Kiel: Eric Johansson, Niclas Ekberg, Karl Wallinius).

Torsdag:

Paris SG-Barcelona (PSG: Andreas Palicka. Barcelona: Hampus Wanne, Jonathan Carlsbogård).

Veszprém-Ålborg (Veszprém: Andreas Nilsson, Lukas Sandell. Ålborg: Lukas Nilsson, Jesper Nielsen, Fabian Norsten, Jack Thurin).

Returerna spelas nästa vecka.

När handbollens Champions League-kvartsfinaler inleds den här veckan är det med ett högst oväntat svenskt namn i Magdeburgs laguppställning. Förre landslagsmålvakten Mikael Aggefors, som i fjol avslutade sin långa karriär, skrev nyligen på ett kontrakt över resten av säsongen med det regerande mästarlaget.

Transferfönstret hade redan bommat igen när Magdeburgs målvakt Nikola Portner åkte fast i ett dopningstest. Då hörde den tyska klubben av sig till Aggefors, som den senaste säsongen har varit målvaktstränare i Alingsås.

"Det är en lycklig omständighet för oss att kunna värva en välkänd målvakt som Mikael i denna svåra fas och på så kort tid. Dessutom är han berättigad att spela i alla tävlingar. Efter transferfönstrets slut den 14 februari är detta faktiskt nästan omöjligt", säger Magdeburgtränaren Bennet Wiegert till klubbens hemsida.

Aggefors var med och tog VM-silver med Sverige 2021 och spelade senare samma år även OS i Tokyo. Hans Magdeburg möter polska Kielce på bortaplan i det första kvartsfinalmötet på onsdagskvällen.

Bland övriga möten sticker torsdagens fajt mellan Paris SG och Barcelona ut.

— Det blir en jävligt tuff match och såklart blir bortamatchen viktig, att få med sig ett så bra resultat som möjligt med sig till hemmaplan, säger Barcelonas Jonathan Carlsbogård.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!