Det var under en ungdomsturnering i ishockey som finska ledare festade till det. Arkivbild.
Det var under en ungdomsturnering i ishockey som finska ledare festade till det. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.


Det var under förra veckan som en femnationsturnering för U17-landslag arrangerades i Tranås. Förutom Sverige deltog lag från Finland, Tjeckien, Slovakien och Schweiz.

Enligt Tranås tidning drog då ledare för det finländska laget ut på en "fyllerunda" i Jönköping – och spydde sedan ned bussen på väg hem till hotellet i Tranås.

Tidningen skriver att Svenska ishockeyförbundet har kopplats in, och de har i sin tur varit i kontakt med det finska förbundet.

— Det har hänt saker som inte är i enlighet med vår värdegrund, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet.

— Det är oacceptabelt att man beter sig på det här sättet. Det har vi också förklarat för det finländska hockeyförbundet, fortsätter Mårtensson.

Tidningen Iltalehti har pratat med Finlands ungdomslandslags general manager, Kimmo Oikarinen.

— Vi fick höra att det hade förekommit olämpligt beteende. Det är helt förkastligt inom ungdomsidrotten, i alla sporter, säger han.

Oikarinen säger till tidningen att förbundet planerar att anmäla händelsen, men vill inte gå in på vilken typ av straff som kan vänta för ledarna.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!