Gymnastikstjärnan Simone Biles, ett av Larry Nassars offer, vittnar i senaten om FBI:s hantering av Nassar-fallet. Arkivbild.
Gymnastikstjärnan Simone Biles, ett av Larry Nassars offer, vittnar i senaten om FBI:s hantering av Nassar-fallet. Arkivbild. - Foto: Saul Loeb/AP/TT

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.


Det beslutades i en uppgörelse efter att offren anklagat FBI för att ha känt till anklagelserna mot Nassar i mer än ett år utan att agera.

I och med den senaste uppgörelsen har offren för de sexuella övergreppen sammanlagt fått över tio miljarder kronor i ersättning.

Nassar dömdes 2018 till flera livstidslånga fängelsestraff för övergrepp på flera hundra kvinnliga gymnaster där merparten var minderåriga. Ett av offren är den stora gymnastikstjärnan Simone Biles.

— Jag är så ledsen att så många människor svikit er, om och om igen. Och jag är särskilt ledsen över att folk vid FBI, som hade chansen att stoppa det här monstret 2015, misslyckades, säger FBI-direktören Christopher Wray.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!