Björn Hellkvist. Arkivbild.
Björn Hellkvist. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Hellkvist klar för Björklöven

Det blir Björn Hellkvist som leder Björklöven i hockeyallsvenskan kommande säsong. Kontraktet är skrivet över ett år. "Det är en stor och härlig utmaning", säger Hellkvist på klubbens hemsida.


Björn Hellkvist har de senaste fyra säsongerna varit huvudtränare för Leksand, men nu lämnar han – trots att avtalet sträcker sig till 2025.

"Jag har i samråd med Björn Hellkvist kommit överens om att Björn inte kommer träna Leksands IF nästa säsong i SHL. Björn kommer hyras ut under sista året på sitt kontrakt vilket känns som en bra lösning", säger Thomas Johansson, general manager i Leksand, i ett pressmeddelande.

I slutet av oktober i fjol tvingades Hellkvist, som lider av Parkinsons sjukdom, sjukskriva sig, och när han kom tillbaka lagom till kvartsfinalen mot Frölunda hade han rollen som scout.

I pressmeddelandet tackar han supportrarna för det stöd han fått.

"Jag vill tacka så jättemycket för fyra fantastiska år i Leksand. Jag vill ännu en gång tacka för allt stöd jag fick i och med min sjukskrivning då jag överöstes med önskningar om tillfriskning, något som hjälpte mig komma tillbaka snabbare än vad jag trott", säger han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!