Djurgårdens Tokmac Nguen fick rött kort hemma mot Malmö FF i allsvenskan förra veckan. Arkivbild.
Djurgårdens Tokmac Nguen fick rött kort hemma mot Malmö FF i allsvenskan förra veckan. Arkivbild. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Anfallaren stängs av – missar cupfinalen

Djurgården drabbas av ett avbräck till svenska cupen-finalen mot Malmö FF. Anfallaren Tokmac Nguen stängs av under en längre period efter sitt röda kort mot MFF i allsvenskan och missar därmed finalen.


Tokmac Nguen åkte på ett rött kort när han knuffade MFF-mittback Derek Cornelius i det allsvenska mötet i Stockholm i torsdags. Anfallaren blev automatiskt avstängd mot Gais i allsvenskan i söndags, men nu blir hans avstängning förlängd.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har fattat beslutet att Nguen ska vara avstängd fram till den 13 maj, enligt Aftonbladet. Det innebär att norrmannen missar onsdagens final i svenska cupen borta mot just MFF

— Jag har fått beslutet, men jag har inte hunnit läsa det, så jag kan inte kommentera det, då jag inte har läst det själv, men jag vet att det är fyra matcher, säger klubbens vd Henrik Berggren till TV4:s Fotbollskanalen.

Förutom den spelade Gais-matchen och cupfinalen missar 30-åringen även matcherna mot Västerås och Elfsborg i allsvenskan.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!