Tampa Bays tränare Jon Cooper pudlar efter en kommentar han fällde när Tampa Bay blev utslaget ur Stanley Cup-slutspelet tidigare i veckan.
Tampa Bays tränare Jon Cooper pudlar efter en kommentar han fällde när Tampa Bay blev utslaget ur Stanley Cup-slutspelet tidigare i veckan. - Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

NHL-tränare pudlar efter kjolkommentar

Tampa Bays tränare Jon Cooper har fått hård kritik och ber nu om ursäkt för vad han sade om målvakter och kjolar efter att laget blivit utslaget av Florida ur Stanley Cup-slutspelet.


Det var när Cooper under presskonferensen efter matchen skulle kommentera ett mål som dömts bort för Tampa på grund av bråk framför målvakten som han tappade det. I ett resonemang om att även målvakter i NHL måste tåla lite tuffa tag sade han.

— Annars kan vi lika gärna sätta på dem en kjol.

Cooper och vad han sagt fick strax efter kritik på sociala medier och på onsdagen gick NHL:s längst anställde tränare ut och bad om ursäkt.

Han sade att han var uppriktigt ledsen att han sagt som han sagt, speciellt med tanke på att han är pappa till två flickor som håller på med sport och eftersom han är en stor supporter när det gäller damhockey.

— Det är en av de stunder man önskar att man kunde ta tillbaka orden. Jag skulle om jag kunde, sade Cooper.

Han sade också att det han sagt var fel och att han måste gå till sina döttrar och förklara sig.

— Jag ber verkligen om ursäkt till alla som jag förolämpat. Det har orsakat mig mer smärta än att vi åkte ur slutspelet, sade Jon Cooper.

TT
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!