Sverige tog brons i U18-VM

Sverige reste sig efter semifinalförlusten mot Kanada och vann bronsmatchen i U18-VM över Slovakien med 4–0.

Samtliga fyra mål kom under de dryga tio avslutande minuterna.

Modoforwarden Lucas Pettersson sköt ledningsmålet efter 9.16 av tredje perioden i en jämn och tät batalj i Esbo. Slovakien tryckte sedan på för en utjämning, men i stället kunde svenskarna utnyttja ett slovakiskt misstag och Melvin Fernström, Örebro, gjorde 2–0 med knappt fyra minuter kvar.

Alfons Freij och Victor Eklund fyllde sedan på med varsitt mål.

Det var sjätte mästerskapet i rad som svenskarna tog medalj. I fjol blev det silver för Småkronorna och 2022 guld.

Matchen spelades bara ett dygn efter semifinaldramat mot Kanada där Sverige till slut föll med 4–5.

Svenskarna var då nära att hämta upp underlägen på 0–4 och 1–5 och ta matchen till förlängning.

Målvakten Love Härenstam, Luleå, storspelade i bronsmatchen och räddade 36 slovakiska skott.