Kylian Mbappé under den första av två Champions League-semifinalmatcher mot Dortmund. Arkivbild.
Kylian Mbappé under den första av två Champions League-semifinalmatcher mot Dortmund. Arkivbild. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Mbappé jagar perfekt avslut i PSG: "Mycket press"

Kylian Mbappé vill avsluta sin tid i Paris Saint-Germain på bästa sätt – med Champions League-final och klubbens första CL-titel. Men då krävs vändning mot Dortmund i semifinalreturen. Det är mycket press på oss, säger Mbappé.


Fakta: Semifinalreturerna i Champions League

Tisdag, kl 21: PSG–Dortmund (0–1).

Onsdag, kl 21: Real Madrid–Bayern München (2–2).

En gång tidigare har PSG tagit sig hela vägen till CL-final: mitt under coronapandemin 2020, då det blev förlust mot Bayern München inför tomma läktare.

Att ta sig till finalen på Wembley i London och spela inför 90 000 fotbollsfans vore något helt annat.

Men då krävs alltså att PSG klarar av att vända 0–1-underläget mot Dortmund i returen på tisdagen.

— Vi är säkra på att vi kommer vända och ta oss till final. Det är mycket press på oss, vilket inte är så konstigt eftersom det står en plats i Champions League-finalen på spel, säger Mbappé till fransk media.

Har aldrig vunnit

Att ta sig hela vägen skulle innebära att stjärnan Mbappé, som meddelat klubbledningen att han lämnar efter säsongen, skulle få avsluta på bästa möjliga vis. Om PSG skulle vinna Champions League vore det första gången i klubbens historia.

Den Qatarägda storklubben har haft det tungt i turneringen de senaste åren – fem av de sju senaste säsongerna har det blivit sorti redan i åttondelsfinal.

Inför säsongen hade PSG seger i blott nio utslagsmatcher i Champions League sedan 2011 – fem av vinsterna kom under pandemin när matcherna spelades utan publik.

Inte heller inför den här säsongen var förväntningarna speciellt höga, med både Lionel Messi och Neymar som lämnat klubben.

En snäll lottning, med Real Sociedad i åttondelsfinalen och Dortmund som det bästa motstånd PSG kunde ha önskat sig i semifinalen, har dock gjort att förväntningarna ökat.

Försvarsspelet en nyckel

Medan allas ögon som vanligt kommer vara på Mbappé, kan nyckeln för Parislaget finnas i försvaret.

PSG kommer behöva klara sig utan sin stabile mittback Lucas Hernandez i returen mot Dortmund – ett lag som har visat upp stora anfallskvalitéer och som har elva olika målskyttar på den europeiska scenen den här säsongen.

Hernandez drog av korsbandet i vänster knä när han försökte stoppa Dortmunds 1–0-mål i det första mötet, och väntas bli borta i flera månader.

En faktor som talar för PSG, som redan har säkrat segern i franska ligan, är fräschhet. Deras helgmatch mot Nice blev uppskjuten för att hjälpa laget att förbereda sig på bästa sätt.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!