Mika Zibanejad i nattens kvartsfinal mot Carolina.
Mika Zibanejad i nattens kvartsfinal mot Carolina. - Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

New York Rangers missade första matchbollen

New York Rangers missade första chansen att ta sig till Stanley Cup-semifinal när laget föll med 3–4 borta mot Carolina. Carolina reducerade därmed till 1–3 i matcher. Vi måste bara fortsätta och hoppas på en bättre start, säger den svenska Rangersstjärnan Mika Zibanejad.

Fakta: NHL-slutspelets kvartsfinaler

Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher.

New York Rangers–Carolina, 3–1 i matcher.

Florida–Boston, 2–1.

Vancouver–Edmonton, 1–1.

Dallas–Colorado, 2–1.

Hemmalaget Carolina gjorde matchens första två mål men gästerna kom igen och de två lagen följdes åt i en jämn batalj.

I början av sista akten kvitterade Alexis Lafreniere med en assist från Mika Zibanejad – vars lagkamrat Erik Gustafsson stod för en målgivande passning i matchens inledning.

Med drygt tre minuter kvar satte Carolinas Brady Skjei det avgörande 4–3-målet och reducerade därmed kvartsfinalserien till 1–3.

Det var Rangers första förlust på åtta matcher i slutspelet, sedan Washington slogs ut i åttondelsfinalen efter fyra raka vinster. Femte kvartsfinalmötet spelas natten till tisdag, då Rangers återigen har en chans att slå ut Carolina.

— Åk hem, återställ och fokusera på att vinna, sammanfattar Mika Zibanejad läget efter nattens möte.

Dallas har tagit ett kliv närmare en semifinalplats efter vinst på bortais mot Colorado med 4–1.

Siffrorna till trots var det länge en jämn match där gästerna ledde med blott 2–1 fram till de skälvande sista minuterna i tredje perioden, där Dallas gjorde mål två gånger om i öppen kasse.

Segern innebär att Dallas nu leder matchserien med 2–1.