Andy Roddick. Arkivbild.
Andy Roddick. Arkivbild. - Foto: Andy Wong/AP/TT

Tennisstjärnan fick hudcancer: "Använd solskydd"

Den tidigare tennisstjärnan Andy Roddick har behövt behandlas för flera olika typer av hudcancer sedan proffskarriären avslutades 2012. Det berättar han i sin podcast "Served". Smörj in era barn, uppmanar han.


Den amerikanska tennisprofilen Andy Roddick lade racketen på hyllan efter US Open 2012. Nu berättar stjärnan att han sedan dess kämpat mot flera olika typer av hudcancer.

— Jag har aldrig pratat om det förut, men i morse hade jag laserbehandling, säger han i podcasten.

Bland annat var Roddick tvungen att ta bort en tumör från läppen för fem år sedan – och han berättar att han troligtvis kommer vara plågad av cancern resten av livet.

Den tidigare världsettan lägger mycket av skulden på bristande användning av solskyddsmedel, och vänder sig med en vädjan till föräldrar där ute:

— Jag ska inte tycka synd om mig själv, för inget är fel, allt är bra, men använd solskydd. Smörj in era barn med solskydd, särskilt om de spelar tennis. Problemet kommer inte att visa sig när barnet är åtta, men det kan visa sig när barnet är vuxet och 38 år, säger han.

Roddick nådde under sin karriär fem grand slam-finaler och vann US Open 2003. 2017 valdes han in i tennisens Hall of Fame.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!