Juventus tränare Massimiliano Allegri stormar av planen efter sitt röda kort i cupfinalen mot Atalanta på Olympiastadion i Rom. - Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Allegri utvisad när Juventus blev cupmästare

Juventus är italienska cupmästare efter seger med 1–0 mot Atalanta på Olympiastadion i Rom. Dusan Vlahovic satte matchens enda mål i fjärde minuten.

Samme Vlahovic hade även en andra boll i nät, men målet dömdes bort efter VAR-granskning.

I matchens slutsekunder blev Juventustränaren Massimiliano Allegri utvisad efter ett argument med domaren. Allegri svarade med en tumme upp och rev av sig både kavaj och slips på vägen bort från bänken.

Titeln är Juventus femtonde i Coppa Italia. Massimiliano Allegri har nu vunnit fem cuptitlar och sammanlagt tolv titlar med Turinklubben.

Isak Hien startade i Atalantas backlinje, men byttes ut mot Giorgio Scalvini efter 60 minuter. Emil Holm fanns inte med i matchtruppen.