Victor Hedman med armen runt Erik Karlsson under nationalsången. Arkivbild.
Victor Hedman med armen runt Erik Karlsson under nationalsången. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stjärnornas fina stund: "Kom bara naturligt"

Med armarna om varandra njöt stjärnpolarna Victor Hedman och Erik Karlsson av "Du gamla, du fria" efter 3–1-segern över Kazakstan. Igen. Det kom bara naturligt. Vi spär vidare på den "bromance" vi har, säger Hedman.


Det var en fin stund som publiken och tv-tittarna fick uppleva efter Tre Kronors fjärde VM-match.

Backstjärnorna och polarna med armarna runt varandra under nationalsången.

— Vi har gjort så efter varje match. Det är inget vi har pratat om, ibland har man bara en känsla. Vi är 33 år nu och det börjar bli på sista fiolen. Man vet inte hur många chanser till man får, säger Victor Hedman.

De två backstjärnorna har spelat tillsammans i olika landslag sedan de var 15 år gamla och har utvecklat en nära vänskap.

Nu spelar de tillsammans i Tre Kronor för första gången på åtta år.

— Vi försöker ta tillvara på varje moment med nationalsångerna och matcherna och försöker göra allt för att Tre Kronor ska vinna, säger Hedman.

Båda blev poänglösa i 3–1-segern mot Kazakstan, men Karlsson står på 5 poäng (2 mål+3 assist) och Hedman på 4 (1+3) så här långt.

— Det känns mycket bättre. Framför allt fysiskt och med orken, säger Hedman som landade i Ostrava dagen före VM-premiären.

Om den knappa 3–1-segern trots 44–11 i skott säger han:

— Oftast är man nöjd med tre mål, men i dag hade vi sjukt många lägen. Målvakten gjorde några sjuka räddningar, i bland blir det så när man får en het målvakt mot sig, säger Hedman om Kazakstans burväktare Nikita Bojarkin.

— Han påminde lite om Italiens målvakt i VM-92, Delfino (David). När Sverige spelade 0–0 mot Italien, säger Tampa-backen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!