Målskytten Adrian Kempe känner sig inte alltför stressad över sin målnolla.
Målskytten Adrian Kempe känner sig inte alltför stressad över sin målnolla. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stjärnan om målnollan: "Kom hit för att vinna"

Fyra raka segrar för laget – men fortfarande en förarglig målnolla för Adrian Kempe. Tre Kronor-stjärnan känner sig inte alltför frustrerad. Nej, inte så mycket. Det är i de viktigaste matcherna jag brukar snäppa upp mitt spel, säger han.


Tre Kronor har fyra raka segrar och 19–5 i målskillnad inför lördagens lunchmöte (start 12.20) mot Lettland.

Så det är inte så att laget skriker efter mål från Adrian Kempe.

Men ska högt ställda förväntningar infrias så behövs även mål från Los Angeles-stjärnan.

— Det är klart att ibland, om man har sjukt mycket lägen och inte gör mål, så kan man bli frustrerad. Jag kom hit för en sak, att vinna. Det är klart att jag vill göra så många mål jag kan, men så länge jag är nöjd med mitt spel och vi vinner så kan jag inte klaga, säger han och tillägger:

— I slutändan så är det till veckan i slutspelet som man förhoppningsvis behöver kunna göra något mål. Det är de viktigaste matcherna och det är då jag brukar kunna snäppa upp mitt spel.

"Vet att jag kan göra mål"

Kempe har de tre senaste säsongerna öst in 104 grundseriemål i Los Angeles.

I slutspelets första omgång, där hans lag återigen blev utslaget av Edmonton, gjorde han fyra på fem matcher.

Det är också mot den bakgrunden som Kempe har ett annat lugn över en måltorka nu jämfört med tidigare.

— Jag vet att jag kan göra mål och har bevisat det. Nu är det lite andra grejer, större rink, annat system, så man kanske tänker lite mer.

Ny kedjekamrat

På fredagens träning fick förstakedjan ett lite annat utseende. Marcus Johansson, tre mål och sex poäng hittills, kom in tillsammans med Kempe och centern Joel Eriksson Ek.

— Jag tror det kan bli bra. Vi spelade några byten ihop i slutet av tredje perioden senast. I bland kan det vara bra att stuva om lite. "Mackan" är en bra skridskoåkare, har spelat länge och är rutinerad. Så han kommer att vara viktig för oss i kedjan, han har varit het i början av turneringen.

Lucas Raymond har flyttats till andrakedjan med Pontus Holmberg och André Burakovsky.

— Det är ett bra läge att testa något annat till i morgon för att ha lite uppslag inför framtiden. Vi är nöjda med spelet och med kedjorna, så det är ett sätt för oss att få testa olika sätt att använda laguppställningen, säger förbundskapten Sam Hallam.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!