Mir tror på seger

Frank Mir om Lesnar: "Jag är inte rädd för hans slag".


På lördag den 11 juli är det dags för UFC 100. I huvudmatchen på eventet kommer tungviktsmästaren Brock Lesnar att sätta sin titel på spel. För motståndet står Frank Mir, en smått osannolik framgångssaga.

På hösten 2004, bara några månader efter att Frank Mir blivit UFC:s nye tungviktsmästare, var han med i en allvarlig motorcykelolycka. Han genomgick en rad operationer och flera läkare sa att han aldrig skulle fightas igen.

Tre raka förluster

Trots allt kom Mir tillbaka till UFC i februari 2006, efter ett och ett halvt års frånvaro. Under året gick han tre fighter, vann bara en och fick utstå mycket kritik från både fans och experter, som ansåg att Mir inte var samme fighter som före olyckan.

I augusti 2007 började så ex-mästarens återtåg. Efter en submission-vinst mot den hårtsparkande holländaren Antoni Hardonk fick Frank Mir äran att välkomna wrestlingkungen och den enorma, bokstavligt talat, fixstjärnan Brock Lesnar i dennes UFC-debut.

Efter att ha ridit ut en storm av ground and pound lyckades Mir fighta till sig ett av Lesnars ben och sätta ett knälås på debutanten. Lesnar blev tvungen att klappa och Mir blev återigen en fighter att räkna med.

Slog ut legenden

I slutet av 2008, på UFC 92, mötte Mir Antnio Rodrigo Nogueira och lyckades med det ingen annan gjort tidigare: knocka Nogueira. Visserligen hade brassen sett sina bättre dagar, men det går inte att komma ifrån att Mir såg vass ut i fighten. Gjorde allt rätt, mixade slag och sparkar och rörde sig som en mellanviktare.

Nu på lördag möter alltså Frank Mir Brock Lesnar för andra gången. Mir berättade nyligen för fiveouncesofpain att nyckeln till ännu en vinst mot Lesnar är att röra sig.

“Jag tror vi verkligen ser nu, hur viktigt fotarbete är, både offensivt och defensivt, för att lyckas i MMA. Om man tittar på några av de bästa i världen just nu så har de en sak gemensamt, ett grymt fotarbete.”

Ett bra fotarbete är också det som ska hindra Mir från att bli nedtagen av den 120 kilo tunge Lesnar.

“Om han hade sagt att han (Lesnar) skulle stå upp och fightas, så visst, då skulle jag stå upp och svinga, för jag känner att jag rör mig bra. Men helt plötsligt kan han slänga iväg ett slag, byta nivå och försöka ta ner mig och det kommer att bli svårt. Så det är därför jag inte vill stå framför honom, inte för hans slag, men för hans nedtagningar.”

Inför Frank Mir vs Brock Lesnar

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!