Klart för nytt slag om Botnia

Arrangören: Denna gala kommer att bli lyxigare.


Den 12 december är det åter dags för nordsvenskarna att demonstrera den bottniska urstyrkan.

Battle of Botnia, vars förra gala i maj drog 2 300 besökare, kommer till vintern att köra vidare på konceptet med både MMA och thaiboxningsmatcher. Och, förutom att galan kommer att bli en aning kortare, talar man nu om ett lyxigare arrangemang.

– Vi funderade på hur vi själva ville se galan. Därför satsar vi på bättre ljud, tajtare schema och entréer, samt att vi kommer köra repriser på storbildsteve. Man betalar ju och då ska det vara proffsigt arrangerat, säger Johan Borssén, BoB:s presstalesman, till Nyheter24.

Inga ringflickor

Hittills är det fajters från den egna klubben Renyi som spikats. Resterande killar och tjejer söker man efter på hela kontinenten.

Tor Troéng har gått många matcher och har ett bra record. För att matcha honom har vi tittat mot de brittiska öarna, men även mot Östeuropa. Men det är fler än han som kommer att få möta europeéer, även om vår styrka också ligger i att hitta lokalt motstånd.

Förutom att vara ett norrländskt alternativ till andra svenska MMA- och thaiboxningsgalor, har Battle of Botnia gjort sig känt för att välja bort ringflickorna.

– Jag ser gärna att tjejer fajtas i ringen på samma villkor som män. Men de ska inte bära siffor mellan ronderna. Vår gala vill inte uppmuntra detta, så det blir inga nu i december heller, säger Borssén till Nyheter24.

Battle of Botnia II går under namnet Second Coming. Besökarna i Gammliahallen i Umeå kommer även denna gång att få se minst en damfajt - fast nu på en högre nivå, lovar Johan Borssén.

Se fler bilder från förra galan, tagna av Mattias Lönneborg, i bildspelet ovan.

Fajters som redan nu är klara för match är:

MMA

Tor Troéng, Renyi

Jonas Hellqvist, Renyi

Thomas Bäck, Renyi

David Häggström, Renyi

Thaiboxning

Pavel Lukashin, Renyi

Fredrik Björnander, Renyi

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!