Cotto vs Pacquiao

Allt klart inför årets största boxningsmatch.


– När dom här killarna kliver in i ringen kommer det att bli konfrontation, säger promotorn, Bob Arum.

Den tionde september startade mediacirkusen inför årets boxningsmatch, Miguel Cotto mot Manny “Pacman” Pacquiao.

Första stopp: Yankee Stadium, New York.

Den 14 november kommer Pacquiao, av många ansedd som boxningens pound for pound-kung, att möta welterviktaren, Miguel Cotto. Fighten kommer att gå i 145 pounds-klassen (65,7 kilo) och hållas på MGM Grand i Las Vegas.

Pacquiao mot Mayweather, fantasi eller verklighet?

För två år sedan drog sig den dåvarande pound for pound-kungen, Floyd Mayweather, tillbaka. Och i tomrummet han lämnade efter sig slog sig Manny Pacquiao, genom att avsluta legendaren Oscar De La Hoya och sluggerbritten Ricky Hatton, fram som den främste.

Den 19 september är det dags för Mayweather att göra comeback i ringen. Motståndare är mexikanen Juan Manuel Marquez och en vinst för Mayweather samtidigt som Pacquiao klarar av Cotto öppnar för en superfight under 2010.

Helt klart en match som skulle kunna slå alla tidigare PPV-rekord för boxning (Nuvarande rekord är 2,15 miljoner för De La Hoya mot Mayweather, 2007).

Pacquiaos tränare, Freddie Roach, ser dock hellre att Marquez vinner, vilket skulle öppna upp för en tredje fight mellan mexikanen och Pacquiao.

– Jag vill ha en till chans. Jag vill att Manny ska spöa honom så dom slutar gnälla om de tidigare fighterna och bara håller käft.

Om en framtida fight mellan Pacquiao och Mayweather någonsin kommer att bli av var Roach osäker på.

– Mayweather har ett ett stort ego och vill ha mycket pengar. Men Manny kommer inte att fightas för mindre än Mayweather och han är ganska envis. Plus, Bob Arum och Al Haymon (Mayweathers promotor) hatar varandra.

Hat eller inte. Det här är boxning och pengar betyder mest (oftast). Skulle Mayweather och Pacquiao vinna sina matcher kommer det bli svårt för de inblandade att inte sätta ihop den fight som alla vill se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!