Renault satsar vidare

På onsdagen blev det klart att skandalomsusade Renault fortsätter inom Formel 1-cirkusen. Detta sedan man sålt en stor del av stallet.


Renault har varit pressade en tid, detta sedan den förre stallchefen Flavio Briatore beordrat en krasch under Singapores Grand Prix för att hjälpa ledaren Fernado Alonso.

Stallet har hotat att dra sig ur F1-cirkusen på grund av ekonomiska problem, man tappade sponsorer efter den stora skandalen, men i dag meddelar den franska biltillverkaren att det blir en fortsättning sedan man sålt delar av stallet till Luxemburg-baserade Genii Capital.

- Under 2010 kommer stallet att behålla sitt namn, sin identitet och de viktiga ingredienserna som ledde till framgångar 2005 och 2006, säger en talesman för Renault enligt nyhetsbyrån AP.

Renault och Genii kommer att arbeta tillsammans. Man har inte gått ut med hur stor del av stallet som Renault sålt men det ryktas om uppemot 80 procent.

Vid skandalkraschen fick Renault en villkorlig dom medan föraren Nelson Piquet jr friades. Alonso hävdade att han inte kände till Briatores order och klarade sig också utan straff. Stjärnan deltog i förhöret i Paris i utbyte mot straffimmunitet. Briatore stängdes av från all motorsport på livstid.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!