Tomas Holmström gav Detroit Red Wings ett omedelbart lyft i comebacken efter sin 13 matcher långa frånvaro. - Foto: Scanpix

Holmström stark i comebacken - Kronwall skadad igen

Detroit vände underläge till seger i San José.

Tomas Holmström gav Detroit Red Wings ett omedelbart lyft i comebacken efter sin 13 matcher långa frånvaro. På onsdagsmorgonen spelade han fram till två av målen och utsågs till matchens första stjärna när Detroit tog en meriterande 4-2-seger över San José Sharks på bortais.

San José tog en tidig 2-0-ledning efter dubbla mål av Joe Thornton. Därefter var han högst involverad i Detroits upprättelse. Han jobbade åt sig pucken i anfallszonen och låg bakom Dan Clearys 1-2-reducering. Vid Henrik Zetterbergs 2-2-kvittering i slutet av den första perioden var det Holmström som bäddade för landsmannen genom sitt frenetiska arbete framför Evgeni Nabokov.

Detroits segerryck i den tredje perioden saknade svensk inblandning. Det matchvinnande målet slog backen Derek Meech in i powerplay, 25-åringens blott fjärde mål på 114 NHL-matcher. Patrick Eaves kunde sedan säkra segern genom att göra 4-2 halvvägs in i perioden.

Allt var inte rosor och honung för Detroit - eller den svenska OS-truppen. Niklas Kronwall tvingades för andra matchen i följd kliva av efter att ha gjort illa sitt vänsterknä och sin fotled.

- Han lämnade matchen. Varje gång du lämnar matchen är det negativt. Han kommer inte att spela i morgon, säger coachen Mike Babcock och syftar på Red Wings möte med Anaheim Ducks.

Kronwalls skada innebär att Jonathan Ericsson troligtvis får tillbaka sin plats i laget. Han var petad i nattens match efter en säsong av ojämna uppträdanden på isen.