1 av 3
2 av 3
Hemmaplan ingen fördel för Sedinarna.
3 av 3
Hemmaplan ingen fördel för Sedinarna. - Foto: Scanpix

"Får se om man kan smyga hem under OS"

Hemmaplan ingen fördel för Sedinarna.


De spelar OS på hemmais, men för tvillingarna Sedin innebär det få fördelar. Eftersom hemmaarenan GM Place - under OS kallad Canada Hockey Place - skulle förberedas inför OS-festen tvingades deras klubblag Vancouver Canucks ut på en 18 dagar lång bortaturné inför uppehållet.

- Man trodde att det skulle vara en fördel att ha OS på hemmaplan, men som det har blivit nu så har vi haft det tuffaste schemat inför OS, konstaterar Daniel Sedin i en intervju med TT.

Bortaturnén och OS på det innebär en månads frånvaro från hem och familj. Detta eftersom även tvillingarna Sedin ska bo i OS-byn under turneringen.

- Det är det tuffaste tycker jag, fru och två barn hemma som man vill träffa. Man får se om man kan smyga hem lite under OS också, säger Daniel Sedin.

Henrik Sedin ledde länge NHL:s poängliga, men efter en tung svit under bortaturnén med bland annat fyra raka matcher utan poäng har han fått se Alexander Ovechkin springa i väg med ledningen. Nu säger sig 29-åringen på väg tillbaka mot formen.

- Det har känts som den har varit på uppåtgående på slutet. Det har varit någon match när man har känt sig tung i benen, men det är bättre att det kom mitt under turnén än nu på slutet. Det var nästan väntat att det skulle komma en liten dipp.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!