Tiger med sin mor.
1 av 3
Tiger med sin mor.
Tiger Woods under presskonferensen.
2 av 3
Tiger Woods under presskonferensen. - Foto: Scanpix
3 av 3

Tiger Woods: "Jag har svikit er och jag ber om ursäkt"

Golfstjärnan talade ut vid en direktsänd presskonferens.


Den jagade golfstjärnan Tiger Woods valde under fredagen att för första gången sen bilkraschen för tre månader sedan tala ut om allt som hänt.

– Jag har fått er att ifrågasätta vem jag är och hur jag kunde göra det jag gjort och jag skäms för att jag har försatt er i den situationen, sade Woods när han läste upp sitt uttalande.

I en direktsänd presskonferens på golfklubben Sawgrass i Florida berättade han bland annat om vad som hände utanför hans hem den 27:e november.

– Elin slog mig inte den kvällen eller någon annan kväll. Hon har visat en enorm värdighet genom hela den här prövningen. Hon förtjänar lovord, inte beskyllningar.

"Jag och Elin har diskuterat"

33-åringen berättade att han sökt vård för sitt sexmissbruk, erkände sin otrohet och att han vill lösa problemen med hustrun Elin Nordegren.

– Min riktiga ursäkt till henne kommer inte att ske genom ord, utan genom mitt beteende över tid. Vi har mycket att diskutera men vad vi har att säga kommer att stanna mellan oss.

 - Vad jag än har gjort för fel, så ber jag er att lämna min fru och mina barn i fred.

Vänder sig till buddismen

Han menar att han tagit de första stegen mot att reparera sina misstag genom att vända sig mot buddismen igen, men att det ännu finns mycket kvar att göra.

- Jag har en lång väg att gå, sade Woods.

När han gör comeback på golfbanan är ännu oklart.

- Jag planerar för en comeback på golfbanorna, men jag vet inte alls när det kommer att bli.

Tiger Woods avslutades presskonferensen, där inga journalister fick ställa frågor, med att omfamna sin mor och andra på plats.

/
/
/
/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!