Här har Parise just kvitterat.
1 av 2
Här har Parise just kvitterat.
Parise och Miller efter det förlorade guldet.
2 av 2
Parise och Miller efter det förlorade guldet. - Foto: Scanpix

"En otrolig besvikelse"

Parise hjälte - men bara för en stund.


För en stund var han hela USA:s hjälte. Men när man i framtiden ser tillbaka på den dramatiska OS-finalen mellan Kanada och USA lär det inte vara Zach Parises kvittering 24 sekunder före slutsignalen man minns.

Sidney Crosby raderade effektivt ut det som Parise och hans lagkamrater byggt upp under sin comeback i finalmatchen.

- Det är en otrolig besvikelse, att komma så nära och förlora i en förlängning ... Jag tycker att vi gör en fantastisk turnering där vi blev bättre för varje match, men det är oerhört jobbigt när man kommer så nära segern, säger Zach Parise till nhl.com.

New Jersey-forwarden har liksom sina lagkamrater väldigt lite tid att smälta den smärtsamma förlusten. Redan i natt drar NHL i gång igen och på onsdag morgon möter hans Devils San José Sharks på bortais.

- Man måste glömma det här på en gång. Vi är i ett tajt slutspelsrace om förstaplatsen i vår division. Det här suger, men man måste gå vidare. Vi har en viktig match mot ett av de bästa lagen i väst nu på en gång. Det kommer att vara konstigt att gå direkt från det här till den matchen, men det är en del av att vara professionell, konstaterar Zach Parise.

Hockeysverige.se

USA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!