Mats Larsson: Kungen i Falun

Mats Larsson kom tvåa i herrarnas prolog över 3,3 km klassisk stil och gick därmed upp i totalledning i skidvärldscupens finalvecka i Falun.

Mats Larsson har prickat in toppformen lagom till den avslutande finalveckan i Falun. Petter Northug har redan säkrat totalsegern i världscupsegern, men på svensk mark är det Larsson som bestämmer.

I dagens prolog över 3,3 km klassisk stil lade Larsson upp sitt lopp perfekt och körde in på en fin andraplats. Larsson är nu totalt 7,3 sekunder före Northug. Trea i sammandraget är Emil Jönsson.

Schweizaren Dario Colonja vann fredagens prolog. Trea slutade Maxim Vylegzjanin, Ryssland.

Tyvärr, för Larssons del, återstår det två tävlingar som kan göra att Northug kommer ikapp: Skiathlon, 10+10 km, på lördag och dagen därpå är det jaktstart över 15 km fritt.