Resultat UFN 21

I natt genomfördes UFC Fight Night 21 och i huvudmatchen möttes Kenny Florian och Takanori Gomi.


I North Carolina gjorde den förre mästaren i PRIDE, Takanori Gomi sin efterlängtade debut i UFC. Många hade väntat sig att Kenny Florian skulle försöka ta ner japanen för att använda sin utmärkta grappling och på så sätt undvika Gomis tunga händer, men amerikanen valde en helt annan taktik.

Florian bjöd istället upp till dans stående men använde sin rörelse och blixtsnabba jabbar till att fullkomligen utklassa japanen på fötterna. Gomi laddade gång på gång för sin höger men fick hela tiden jabbar i ansiktet och när han väl avlossade sina slag var Florian redan borta. Gomi kom helt enkelt inte in i machen medan en metodisk Florian plockade poäng utan att riskera för mycket.

I den tredje ronden försökte Gomi öka tempot och träffar bra med en vänster som skakar Florian men denne försvarar sig genom att direkt ta ner japanen. Därifrån lyckas han så småningom mounta Gomi och denne ger istället upp ryggen för att undvika Florians slag, det ger denne läge för ett stryp och matchen är över.

Nelson chockade Struve

Skyskrapan Stefan Struve har med sina 211 centimeter en enorm räckvidd, det bekymrade inte den fetlagde Roy Nelson som direkt börjar avlossa överhandshögrar. Med Struve upptryckt mot buren träffar Nelson med en av sina bomber och holländaren går ner, på marken avslutar amerikanen jobbet och domaren bryter efter 39 sekunder av den första ronden.

Nelson som är mest känd som en duktig grappler har nu vunnit två raka matcher via knockout, själv säger han efter matchen att han nu hör hemma i titelstriden.

Rivera uttnytjade Quarrys hjärta

Alla hade förespått att matchen mellan Nate Quarry och Jorge Rivera skulle bli ett krig, men få trodde nog att det skulle bli så ensidigt. Rivera var helt enkelt för träffsäker och sänkte Quarry flera gånger i den första ronden. Men en sönderslagen "The Rock" bytte inte taktik utan kom igen för att ge igen med samma medicin i den andra ronden. Där levererade Rivera en fin högerkrok som ännu en gång sänker Quarry och avslutar det hela på marken.

Efteråt tackade han Quarry och pratade om att han hittat fokus igen efter tragedin med hans dotters bortgång. Rivera har nu tagit tre raka segrar och vid 38 års ålder är han nu på väg uppåt i divisionen.

Ett europeiskt krig

Två av Europas bästa lättviktare möttes i form av britten Ros Pearson och tysken Dennis Siver och TUF-vinnaren Pearson var den som drog det längsta strået efter tre hårda ronder. Siver som före mötet hade vunnit tre raka matcher via imponerande avslut hängde inte riktigt med i Pearsons rörliga stil och träffsäkra boxning. Han låg för det mesta ett steg efter och såg något stel och lättläst ut när han attackerade, ofta var det istället Pearsons kontringar som träffade och redan i den första ronden blödde Siver rejält.

Under matchen levererade de båda slag som hade sänkt många andra, men ingen gick ner. Att Pearson var vinnaren var det dock ingen tvekan om och alla domarna gav samtliga ronder till britten.

Resultat

Kenny Florian besegrade Takanori Gomi via submission i rond 3

Roy Nelson besegrade Stefan Struve via TKO i rond 1

Jorge Rivera besegrade Nate Quarry via TKO i rond 2

Ross Pearson besegrade Dennis Siver via domslut

Nik Lentz besegrade Rob Emerson via domslut

Gleison Tibau besegrade Caol Uno via TKO i rond 1

Andre Winner besegrade Rafaello Oliveira via domslut

Jacob Volkmann besegrade Ronys Torres via delat domslut

Gerald Harris besegrade Mario Miranda via TKO i rond 1

Charlie Brenneman besegrade Jason High via domslut

Yushin Okami begegrade Lucio Linhares via TKO (läkarstopp) i rond 2

/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!