Två svenska brons i brottnings-EM

Johan Eurén och Emma Weberg bärgade bronsmedaljer under EM i Baku.

Under EM i Litauen förra året förlorade Emma Weberg bronset, under lördagen fick hon revanch. I klassen 72 kilo ställdes hon mot den regerande mästarinnan Zlateva Stanka från Bulgarien och fick se sig besegrad.

Men när bronset skulle delas ut kunde inget stoppa henne och hon vann hon mot Svetlana Sajenko från Ukraina i med siffrorna 2-0 och medaljen var hennes.

Lyckad premiär för Eurén

Under söndagen tog sig göteborgaren Johan Eurén fram till bronsmatch i tungvikten under 120 kilo. Där slog han israelen Vladimir Guralski med siffrorna 2-0 i sitt första stora mästerskap som senior.

I semifinalen förlorade Eurén knappt mot Radomir Petkovic från Serbien men kom alltså tillbaka starkt i bronsmatchen. Medan Jalmar Sjöberg rehabiliterar en allvarlig skada har nu 24-åringen Eurén klivit fram som en ny framtidsman i svensk tungviktsbrottning.

- Det är helt otroligt att lilla Sverige kan ha två 120-kilosbrottare som tar medaljer i stora mästerskap, säger förbundskaptenen Benni Ljungbäck till DN.

Lidberg lyckades inte

Ett medaljhopp som inte lyckades lika bra var Jimmy Lidberg som förlorade sin första match mot en brottare från Bulgarien. Denne förlorade sen sin nästa match och Lidberg var ute.

Tidigare under turneringen tog Sofia Mattsson guld i 51 kilo efter en mycket dominant turnering. Facit för den svenska truppen blir alltså två brons och en guldmedalj.