Spanjorer dominerar Dakarrallyt

Spanjoren Jordi Viladoms var snabbaste motorcykelförare på den tionde etappen på Dakar-rallyt. Carlos Sainz var snabbast i bilklassen.


Spanjoren Jordi Viladoms var snabbaste motorcykelförare på den avkortade tionde etappen av Dakarrallyt. Dimman låg tät runt Copiapo i Chile när starten skulle gå och det tog två och en halvtimme innan man kom i gång med etappen genom Atacama-öknen som skulle varit rallyts längsta men som kortades ner från 670 kilometer till 476.

Bäste motorcyklist i sammandraget är fortfarande Viladoms landsman Marc Coma som har nästan en och en halv timme i marginal till tvåan David Fretigne, Frankrike.

En annan spansk motorcyklist, Cristobal Guerrero, föll så illa när han körde genom öknen, att han hamnade i koma och fördes till sjukhus.

I bilklassen fortsätter Carlos Sainz, Spanien, att dominera. Den tidigare rallyvärldsmästaren var återigen snabbast och körde de nästan 50 milen på 5.32.55. I sammandraget skiljer det 27.31 minuter ner till tvåan Mark Miller, USA, som var trea på tisdagens etapp.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!