1 av 2
- Foto: Anders WIklund/SCANPIX
Klüfts EM tog slut i finalen.
2 av 2
Klüfts EM tog slut i finalen. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

EM över för Klüft – utslagen efter övertramp

Carolina Klüft har gjort sitt i EM i Barcelona. I längdhoppsfinalen blev svenskan utslagen efter att ha trampat över i det sista och avgörande hoppet.– Jag är besviken så klart, säger Klüft till TV4.


BARCELONA. Carolina Klüft har haft en skadefylld säsong men tog sig överraskande till final i EM i Barcelona. Det gjorde hon tack vare ett nytt årsbästa på 6,62 – vilket gav henne den sista och tolfte platsen i finalen.

Längdhopperskan fick dock bara hoppa tre gånger i finalen. På det första hoppet noterades hon för 6,28 medan i det andra hoppet blev det 6,33. Inför det tredje hoppet krävdes det 6,48 för att ta sig in bland de åtta bästa för att få hoppa fler hopp. 27-åringen laddade och fick till ett bra hopp – men trampade över. Därmed är EM över för svenskan.

- Jag är besviken så klart. Inte kul att inte kunna hoppa bra. Jag hade ingen power i benen. Det är väl beviset på att man inte tränat. Jag hade gjort av med det mesta krutet i går, säger Klüft till TV4.

– Med lite distans kommer jag vara jättenöjd. Att jag tagit mig tillbaka från den svåra skadan jag haft. Det kommer ge mig en kick inför träningen i höst.

Svenskan slutade elva och vann tävlingen gjorde Ineta Radevica från Lettland på 6,92. Nadie Gomes noterades för samma resultat, men hade sämre andrahopp. Trea kom ryskan Olga Kucherenko.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!