Mickelson är allvarligt sjuk  - men på bättringsvägen.
Mickelson är allvarligt sjuk - men på bättringsvägen. - Foto: Eric Gay/AP/SCANPIX

Golfstjärna allvarligt sjuk

Phil Mickelson har drabbats av den allvarliga sjukdomen ledgångsreumatism. Men den amerikanska stjärnan är på bättringsvägen.


USA. Ett par veckor före OS Open i juni var första gången som Phil Mickelson drabbades. Enligt TT attackerar sjukdomen immunsystem och har gjort oförmögen att kliva upp ur sängen.

– Jag vaknade och hade så ont i lederna så jag inte kunde gå. Det blev bara sämre så jag kollade upp det, säger han till The Telegraph.

I tävlingarna Scottish- och British Open tog 40-åringen antiinflammatorisk medicin – något som inte hjälpte. Men nu är stjärnan på bättringsvägen efter att de senaste två veckorna fått sprutor en gång i veckan med medicin.

– Nu när vi verkar ha hittat en behandling som fungerar och jag mår bra och kan träna i gymmet och på banan, ser jag fram emot att vässa mitt spel för FedEX cup och Ryder Cup, säger Mickelson till den engelska tidningen.

– Jag är överraskad över hur snabbt det har försvunnit, och hur snabbt det gick att hantera och kontrollera det. Jag känner mig hundra procent nu, säger han enligt TT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!