Milleniumstjärnan vann SM

Skådespelaren Mikael Spreitz tog två medaljer i sin första tävling på tretton år under helgens SM i karate.

Mest känd som mördaren Ronald Niedermeyer i filmatiseringen av Stieg Larssons Millenium-trilogi har 46-åringen Mikael Spreitz en lång meritlista som karateutövare.

Trots att det var hela tretton år sen han tävlade sist hindrade det honom inte från att ta silver i klassen över 84 kilo samt guld i lagtävlingen under helgens karate-SM.

Spreitz fick lämna återbud till finalmatchen i den individuella klassen då läkaren stoppat honom på grund av en ögonskada. Guld tog istället landslagsmannen Alexander Subosic.

Tävlingen gick i Kristianstad och samlade över 200 deltagare i kata samt kampmomentet kumite.

Sadik bästa utövare

Tävlingens dominant blev Sadik Sadik som både tog hem den individuella klassen under 75 kilo samt lagtävlingen. I lag tävlade han för Knallens KK tillsammans med redan nämna Spreitz samt Bleard Amagjejak

Amagjekaj vann tidigare i år Nyheter24:s stora pris på Kampsportsgalan 2010 och siktar på VM i Serbien i oktober. Därför var SM inte högsta prioritet och i den individuella klassen slutade han på tredje plats.

På damsidan vann Gulsah Akedag ett väntat guld i 55-kilosklassen.

Hela resultatet hittar ni på karateförbundets hemsida.