Anklagas nu inifrån stallet at ha dopat sig.
1 av 2
Anklagas nu inifrån stallet at ha dopat sig. - Foto: Paul White/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Paul White/AP/SCANPIX

”Contador gjorde blodtransfusioner”

En källa inom spanjorens stall bekräftar att världscyklisten har dopat sig.


Andra kända fall

Den svenske cyklisten Nicklas Axelsson har blivit avstängd från all idrott på livstid efter att ha åkt fast två gånger under sin karriär med epo i blodet.

Floyd Landis, som vann Tour de France 2006, var dopad under tiden han tog seger efter att ha haft testosteron i sig. Amerikanen har på senare tid pekat ut den sjufaldige Tour de France-vinnaren Lance Armstrong för att ha använt dopning. Något som ”Mellow Johnny” förnekar.

För bara några dagar sedan blev den franske cyklisten Michael Lerpe avstängd i två år efter att ha testats positivt för epo.

BELGIEN. Förra två veckor sedan kom det fram att Alberto Contador hade lämnat ett positivt dopingprov under den andra vilodagen i Tour de France. En källa i Astana, det stall som 27-åringen cyklar i, avslöjar att han gjorde blodtransfusioner mellan två lopp.

– Vid Dauphiné Libéré var Contador fortfarande lite överviktig. Vanliga människor ser det inte men han hade ett eller två kilon för mycket. Clenbuterol används för att bli av med de där kilona på ett sätt som gör att man inte samtidigt förlorar muskelmassa eller i bästa fall så att man till och med får en ökad muskelmassa, säger källan till den belgiska tidningen Humo.

Källan fortsätter:

– Man måste använda det tillsammans med T3 (ett sköldkörtelhormon) som hjälper förbränningen av fett. Då får du en snabbare effekt med en mindre dos av "clen". Och ju mindre dos, desto mindre risk att du åker fast.

Det sista loppet innan Tour de France ska 27-åringen ha fått clenbuterol.

– Under perioden mellan le Dauphiné och Touren drogs blod från Contador i små påsar, så små att det biologiska passet inte störs. Blodet togs då det fanns spår av clenbuterol i blodet. Och det fanns kvar i påsen när blodet återfördes i hans kropp senare.

Tour de France-vinnaren har hela tiden nekat till anklagelserna och menar att han har fått i sig det via en dålig köttbit som flögs in från Spanien.

Jag är väldigt ledsen och desillusionerad. Så mycket jag än försöker kan jag inte förstå någonting”, skriver den store profilen på Twitter.

Höjdpunkter från tidigare lopp av spanjoren

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!