Sverige torskade mot Spanien med 24-23. - Foto: BILDBYRÅN

Det räckte inte, Sverige

Sverige lyckades inte besegra Spanien i bronsmatchen.

De fem senaste matcherna:

Sverige inledde det andra gruppspelet på bästa möjliga sätt och besegrade både Serbien och Kroatien.

Sedan gav Danmark de svenska spelarna en läxa de vann komfortabelt med 37-24. I semifinalen gick det inte bättre för Sverige där Frankrike var för starka och vann med 29-26.

I bronsmatchen mot Spanien gav Staffan Olssons lag verkligen allt men återigen räckte det inte eftersom att spanjorerna var starkare och vann med 24-23.

MALMÖ. Det var jämnt i den stentuffa bronsmatchen. Efter en slarvig första halvlek var ställningen 11-11. Efter halvtidsvilan la Sverige i den högsta växeln.

Med tre snabba mål tog de ledningen med 15-12 och när det återstod sex minuter av matchen ledde de med 16-13.

Sedan kom det stora raset. Spanien gjorde hela sju mål på raken - men trots det gav inte de svenska stjärnorna upp. När det bara var några få minuter kvar av matchen stod det 22-22.

Två snabba mål för spanjorerna gjorde att de tog hem bronset efter att ha vunnit med 24-23.

För Sverige blev det en tung fjärdeplats i turneringen.

- Det var en tuff match och vi försökte med allt. Kanske hade det spanska laget lite mer tur än vi, sa den ena förbundskaptenen Staffan Olsson på presskonferens efter matchen.