- Foto: Eric Jamison

Lesnar allvarligt sjuk

Exmästaren har ännu en gång drabbats av en infektion i buken vilket fått honom att ställa in matchen mot Junior Dos Santos.


Brock Lesnar (5-2) kommer inte att möta Junior Dos Santos (12-1) den elfte juni i Vancouver.

Det meddelades på en presskonferens tidigare i veckan där Lesnar meddelade att han ännu en gång insjuknat tarmsjukdomen divertikulit.

– Det är en sjukdom som inte försvinner. Det är något jag har kämpat med sedan mitt första insjuknande. Det är något som finns i ens tjocktarm hela livet, sa Lesnar under telefonkonferensen.

Lesnar insjuknade i divertikulit år 2009 och många trodde att han inte skulle komma tillbaka. Men förra året gjorde han comeback och gick två matcher. Senast förlorade han bältet till Cain Velasquez.

Under våren har han varit av av coacherna i The Ultimate Fighter och skulle ha mött Dos Santos i en match som skulle ha givit honom en ny titelmatch.

Nu är det oklart när han kan vara tillbaka. Infektionen har gjort Lesnar orkeslös men han säger att det inte är lika illa som senast. Sjukdomen kan dock tvinga honom till en operation där en del av tjocktarmen tas bort.

Lesnar själv verkar dock vara säker på att han kommer tillbaka.

– Jag ska inte sluta. Det här är inte slutet på min karriär, sa han.

Dos Santos kommer nu istället att möta Shane Carwin i juni.

Hör ett sammandrag av telefonkonferensen nedan.

/
/
/
MMA
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!