Strikeforce tappade tittare

Semifinalerna av Strikeforce Heavyweight Grand Prix bröt den positiva trenden gällande TV-tittare.


MMAbloggen

Resultaten från Strikeforce Heavyweight Grand Prix och annat rörande MMA finner ni på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

Strikeforce har länge brottats med låga tittarsiffror men under 2011 har utvecklingen pekat uppåt.

Men helgens gala följde inte samma positiva trend utan istället raka motsatsen, en tittarkatastrof. Lördagens gala hade endast 274 000 tittare.

De två tidigare galorna i Grand Prix ligger båda i topp då "Fedor vs Henderson" hade 740 000 tittare och "Overeem vs Werdum" hade 624 000.

Det innebär att semifinalerna av Strikeforce Heavyweight Grand Prix är den näst sämsta galan (Challengers-galorna ej inräknade) för MMA-organisationen på tv-kanalen Showtime när det kommer till tittarsiffror.

Tittarsiffrorna kan bero på att denna galan inte hade några stora namn och att bara de inbitna MMA-fansen vill se fajters som Josh Barnett och Sergei Kharitonov som för den stora massan inte är några dragplåster. Det kan också handla om att Zuffa, som numera äger både UFC och Strikeforce, inte lagt några större resurser på att lyfta fram galan i mediabruset. Med tanke på att Zuffa nu har ett kontrakt med kanalen Fox finns det få fördelar att ge Showtime fler tittare.

Den stora frågan är hur framtiden kommer se ut för Strikeforce nu när UFC efter upphandlingen börjat ta de stora namnen ifrån dem. Om det ens finns en framtid för Strikeforce.

/
MMA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!