1 av 2
- Foto: Jack Dempsey
2 av 2
- Foto: Jack Dempsey

Jones befäste sin plats på toppen

Jon Jones försvarade sin titel mot Quinton "Rampage" Jackson på UFC 135.


RESULTAT

De fullständiga resultaten från UFC 135 finns tillgängliga på MMAbloggen.se, en del av Kampsport24.

UFC återvände till sin födelseplats i Denver för UFC 135 där Jon "Bones" Jones för första gången skulle försvara sin titel i lätt tungvikt mot veteranen Quinton "Rampage" Jackson.

Det tog visserligen 16 minuter och 14 sekunder innan Jones avslutade matchen via rear naked choke men under hela den tiden landade Jackson endast sexton slag och åtta sparkar och mästaren var aldrig i någon fara.

Innan matchen var "Rampage" tydlig med att han ogillade Jones och att han inte alls trodde att mästaren hade det som krävdes för att få behålla sitt mästarbälte.

- Jag tänker inte vara en dålig förlorare. Jag trodde att jag skulle bli förbannad [om jag förlorade] särskilt med tanke på att han gjorde precis som han sa, att han skulle avsluta mig. Jag har fått mycket respekt för Jones. Jag trodde att han var bara hype men han är bra. Han fajtades med mig och gjorde riktgt bra saker. Jag kan inte se hur någon ska besegra Jones, sa Jackson på presskonferensen efter galan.

Vad som väntar den unge mästaren återstår att se men Jackson hoppades direkt efter matchen på ett möte med Mauricio "Shogun" Rua när UFC besöker Japan trots att "Shogun" är för närvarande inbokad mot återvändande Dan Henderson.

Koscheck kan ha pensionerat Hughes

Diego Sanchez skadat sig i sina förberedelser inför galan kom Josh Koscheck in som sen ersättare i matchen mot forne mästaren Matt Hughes.

Både Hughes och Koscheck har en stark brottarbas men de valde att hålla matchen stående och inledningsvis var det Hughes som hade störst fördel av detta. Men en uppercut från Koscheck skakade den forne mästaren och när klockan ringde för rondslut så kom han inte upp.

Matchen var den sista på Hughes kontrakt och Dana White uttryckte att han trodde att Hughes skulle pensionera sig från MMA utan att just använda ordet pension.

- Jag ska inte gå i pension. Jag ska bara säga till UFC att lägga mig på hyllan ett tag så får vi se vad som händer efter det, sa Hughes framför den samlade pressen efter galan.

/
MMA
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!