1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Montage/Scanpix

Holm: "Jag hoppar - om ingen annan hoppar högre"

Höjdhoppslegendaren förklarade förutsättningarna för sin stundande "comeback" på facebook.


Stefan Holm

Född: Den 25 maj, 1976 i Forshaga, Värmland. 35 år gammal.

Meriter: Ett OS-guld och ett VM-silver ute. Fyra VM-guld inne, ett silver och brons i ute-EM. Ett silver och två brons i inne-EM. 

Övrigt: Var en av Sveriges populäraste idrottare och vunnit både Bragdguldet och Jerringpriset.

Slutade: 2008 men har fortsatt sin bana inom sporten med en fotbollskarriär i division 7-laget Östra Deje.

KARLSTAD. Nyheten om att Stefan Holm öppnade upp för en comeback slog i måndags ner som en bomb i sportsverige. I en facebooktråd förklarar nu 35-åringen närmare hur han tänkte.

- Comeback är nog ett rätt stort ord i sammanhanget, skriver Stefan Holm.

Klubben arrangerar veteran-SM - "Ett måste"

Allting började med att det blev klart att Holms klubb, Kils AIK, skulle arrangera veteran-OS. En händelse som värmlänningen håller högt.

- Chansen till ett SM-guld på hemmaplan får man inte kasta bort hur som helst.. Och om jag nu ändå ska hoppa där kan jag ju lika gärna träna lite för att göra det, skriver Holm och fortsätter:

- Och då måste jag ha ett mål och jag inbillar mig att jag kan ta mig uppemot 220 igen, om jag gör det, så är jag som det har sett ut de senaste åren en man för finnkampen.

Men även ifall Holm skulle nå upp till sin målsättning och kanske ännu längre är det mycket som ännu står skrivet i stjärnorna. Holm har nämligen chansen att kvalificera in sig till Finnkampen, men han vill inte stå ivägen för den generationsväxling som svensk friidrott nu står inför.

- Om det finns någon hoppare som är hälften så gammal som mig och som hoppar i princip lika högt så avstår jag gärna den högst eventuella platsen jag kan ta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!