Romderbyt är en stor folkfest för alla som inte direkt, eller indirekt, är inblandade - för dem är det en nagelbitande ångestfight.
1 av 4
Romderbyt är en stor folkfest för alla som inte direkt, eller indirekt, är inblandade - för dem är det en nagelbitande ångestfight. - Foto: Gregorio Borgia/SCANPIX
Vasaloppet går av stapeln under söndagen och sänds, traditionsenligt, på SVT 1.
2 av 4
Vasaloppet går av stapeln under söndagen och sänds, traditionsenligt, på SVT 1. - Foto: ULF PALM / SCANPIX
På söndag får ni inte missa den 170:e upplagan av Romderbyt.
3 av 4
På söndag får ni inte missa den 170:e upplagan av Romderbyt.
Vasaloppet går av stapeln under söndagsmorgonen. Missa inte Sveriges mest traditionsenliga tävling.
4 av 4
Vasaloppet går av stapeln under söndagsmorgonen. Missa inte Sveriges mest traditionsenliga tävling. - Foto: Ulf Palm / SCANPIX

Här är helgens sporthändelser ni inte får missa

Veckan går mot sitt stilla slut och då vet ni att det har blivit dags för en helgens sportkavalkad. Nyheter24 listar händelserna ni inte får missa.


Bubblare:

Elitserien går nu mot sitt absoluta slutskede och på lördag spelas den näst sista omgången i serielunken. 17.00 börjar samtliga matcher.

Ni som blir hemma under lördagskvällen kan då passa på att se ett stormöte i den spanska ligan. Sevilla gästas av Diego Simeones Atletico de Madrid. Sänds i Canal + med start klockan 22.00.

Som det sig bör går även denna vecka mot sitt slut, lustigt vore det annars. Lika traditionsenligt bjuder Nyheter24 på de mesta och det bästa som sker under helgen. Varsågoda, njut av allt från toppmatcher i Rom, ångestkamper i elitserien och en viss klassisk skidtävling.

Lördagen:

Liverpool - Arsenal

På senare år har matcherna mellan Liverpool och Arsenal utvecklats till galna målfester och taktiska holmgångar. Samtidigt är det två lag på vardera sida formkurvan. Nyligen vann Liverpool ligacupen och Arsenal jagar Lukas Podolski - och då förstår ni det prekära läget Arsene Wenger befinner sig i. Matchen startar 13.45 och sänds i Viasat Fotboll.

Djurgården - Modo

Djurgården firade stort när blåränderna besegrade Linköping. På torsdagen åkte de däremot på en enorm plump när laget endast tog en poäng borta mot redan kvalserieklara Timrå. Nu väntar alltså en ny tuff ångestmatch, denna gång mot ett slutspelsaspirerande Modo.

Palermo - Milan

Det finns få spelare i den italienska ligan som förtjänat större segrar än vad Antonio Di Natale gjort genom åren. Med sin aviga spelstil, stenhårda hjärta och enorma näsa för mål kan han skjuta Milans scudetti-ambitioner i tillfällig sank på lördag. Matchen börjar 18.00 och sänds på TV4 Sport.

Söndagen:

Vasaloppet

Varje år firar Sverige traditionsenligt Gustav Vasas flykt mot Norge med att bege sig ut i spåren och åka i motsatt riktning. Sändningen börjar redan klockan 07.30 och slutar inte förrän långt in på eftermiddagen.

Newcastle - Sunderland

Vid sidan av Premier Leagues klassiska hatmöten finns det en ärkerival-kamp som alldeles för ofta flyger under radarn. För att minimera sociala störningar börjar matchen klockan 13 och drabbningen sänds i Viasats Fotboll.

Roma - Lazio

Romderby, ett ord som väcker många känslor och minnen. Söndagens derby har oerhörda implikationer då det råder halvt om halvt kaos i båda klubbarna. En seger mot ärkerivalen skulle stilla många upprörda fans. Missa inte en av årets höjdpunkter som äger rum 15.00 och sänds i TV11.

Tottenham - Manchester United

Manchester United har fortfarande chans att plocka hem Premier League-pokalen mitt framför näsan på sina lokala rivaler. Tottenham å sin sida kämpar fortfarande för att hamna på torr mark i Champions League-jakten.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!