Västerås möter Edsbyn i final

Den femte och avgörande semin mellan Västerås och Sandviken slutade 4-3.

Edsbyn har nu fått en motståndare i bandyns SM-final på Studenternas i Uppsala på lördag. Det blir Västerås som åker dit efter att ha vunnit den femte och avgörande matchen mot Sandviken med 4-3. Därmed är en lång torka slut för VSK som nu nått sin första SM-final på sju år.

– Tack vare att vi är så kaxiga och vågar köra vårt så höll det, säger Västeråstränaren Jonas Holgersson till SVT.

6187 åskådare fick se hemmalagets segerryck först i inledningen av andra halvlek. Vid ställningen 1-1 gjorde Västerås tre raka mål och såg ut att ha finalplatsen i hamn. Men Sandviken reducerade både en och två gånger och med bara ett fåtal minuter kvar var kvitteringen ytterst nära. Men Västerås höll tätt och ett stort segerjubel utbröt.