Lagfest i Australien spårade ur – tände eld på dvärg

Den australiensiske fotbollsstjärnan Clinton Jones har hamnat i rejält blåsväder "down under". Under en lagfest tände han eld på en dvärg:– Jag ber ödmjukast om ursäkt, säger han enligt AP.


Australisk fotboll

Australisk fotboll är som en blandning mellan rugby och fotboll. Bollen är, likt en rugbyboll, oval och man får använda händerna när man förflyttar bollen. 

Till skillnad från rugby får man dock passa bollen åt alla håll. 

Spelreglerna är dessutom väldigt lika fotbollens regler. 

Att många gör sig lustiga över dvärgar är tyvärr inget nytt fenomen. Ute i världen finns lekar som "kast med liten dvärg" och "dvärgbowling". Men i Australien tog de det snäppet längre.

Det var under en avslutningsfest för det australiensiska fotbollslaget St Kilda som saker och ting spårade ur fullständigt. Laget, som spelar i Australian Football League, hade hyrt in dvärgarna Blake Johnstone och Arthur Serevetas som säkerhetsvakter till festen. 

"Det var slutet på vårt uppträdande"

Plötsligt började lagkamraterna att tända eld på varandras kläder – vilket nådde sitt klimax när lagets spelare Clinton Jones tog tändaren – och satte eld på Johnstone, som i wrestlingkretsar kallas för Mr.Big. 

– En spelare klev in bakom min vän med en sådan där gaständare man tänder spis med och satte i princip honom i lågor. Delar av hans tröja och byxor fattade eld. Efter det släckte de elden men han (Johnston) blev arg och vi lämnade festen. Det var slutet på vårt uppträdande, säger Serevetas enligt AP. 

Johnstone klarade sig dock utan några allvarligare skador. Men australienskisk polis har fått in en polisanmälan om händelsen – och Jones bötfälls med 18 000 kronor av klubben.

"Jag ber om ursäkt"

– Jag ber ödmjukast om ursäkt till herr Johnston och har även bett om ursäkt till honom personligen i dag. Som spelargrupp var vi inblandade i aktiviteter som i efterhand kan sägas var ganska barnsliga. Jag gjorde ett misstag som inkluderade Johnston i dessa barnsligheter. Jag skäms om detta orsakat ångest och jag hade definitivt inga intentioner på att skada någon, säger han.

Skadan var dock inte slut där. När vd:n, Andrew Demetriou, för ligan fick höra om händelsen i liveteve kunde han inte hålla sig för skratt (syns i filmen nedan).


Även Demetriou tvingades be om ursäkt för sitt något plumpa beteende. 

– Jag började faktiskt skratta eftersom jag trodde att de drev med mig. Jag trodde att det var ett skämt. När jag fick reda på att det var sant kunde jag bara konstatera att det var förkastligt, säger han enligt AP. 

/
/
/
Eld
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!