En av de första svenska dokumentärserierna.
1 av 4
En av de första svenska dokumentärserierna. - Foto: Faksimil/SVT
Herdem Alacabek vill satsa helhjärtat på MMA.
2 av 4
Herdem Alacabek vill satsa helhjärtat på MMA. - Foto: Faksimil/SVT
Studievägledare Lotta Frid är förstående men lite undrandes.
3 av 4
Studievägledare Lotta Frid är förstående men lite undrandes. - Foto: Faksimil/SVT
Då sporten fortfarande är liten i Sverige tvingas Herdem förklara vad den går ut på.
4 av 4
Då sporten fortfarande är liten i Sverige tvingas Herdem förklara vad den går ut på. - Foto: Faksimil/SVT

"Slå han på käften" – ökar det intresset för MMA i Sverige?

Herdem Alacabek sitter hos studievägledaren Lotta Frid. Han ska försöka förklara varför han vill lägga sina studier på hyllan. Studievägledaren förstår inte riktigt. Det är inte det att hon inte förstår varför Herdem vill ge upp studierna för en sport. Hon vet helt enkelt inte vad MMA är.


"Slå han på käften"

”Slå han på käften” är dokumentärserien som under åtta avsnitt låter oss följa tre stycken MMA-fighters som befinner sig på olika platser i deras fighting-karriär. 

Kampsportaren Musse Hasselvall är tillsammans med Stina Lütz en av seriens producenter och är även seriens berättarröst.  

Seriestart: Onsdag 16 oktober kl. 21.00 på SVT Play.

Läs mer om programmet här.

– Som student kan du inte bara lämna gruppen och säga hej då nu drar jag på träning, utan ska du göra något så ska man göra det korrekt, säger Herdem Alacabek när han förklarar varför han vill ta en paus från plugget och istället satsa på MMA.

MMA är i dag en av världens snabbaste växande sporter. Men fortfarande är sporten segstartad i Sverige, även intresset naturligtvis har ökat i och med Alexander "The Mauler" Gustafssons framgångar, och anses på många håll fortfarande som rå och barbarisk.

"Vad driver en människa att slåss?"

I serien "Slå han på käften" får vi följa Herdem samt två andra MMA-utövare. Alla befinner sig i olika situationer i livet, men en sak har de gemensamt – kärleken till MMA. 

Sporten MMA, Mixed Martial Arts, där olika kampsporter möter varandra har länge ansetts vara extremt rå, men det är få gånger den okunniga åskådaren vet någonting om utövaren. Vad är det som driver en människa att gå in i en bur och slåss? I Sverige, där du har alla sorts möjligheter att skaffa dig ett vanligt jobb, varför utsätta dig för en så våldsam sport?

Den nya svenskproducerade serien låter dig möta killarna bakom knytnävarna.

http://ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=6548c1d8-b9cf-40cb-8712-2f8b46ff3cc3&pi=8f133101-74d8-46e8-a638-0696680cdfcd

MMA
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!