Solskenshistorien: Enarmad basketspelare uttagen i collegelag

Han föddes med bara en halv vänsterarm. Nu har Zach Hodskins blivit uttagen i Floridas collegebasketlag.– Det hårda jobbet jag har lagt ner har lönat sig, säger Hodskins till ESPN.


Zach Hodskins, som föddes med en halv vänsterarm, är basketstjärna i ett high school-lag i Georgia. Nu är han muntligt uttagen till ett collegebasketlag i Florida, enligt ESPN.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli så här, men det hårda arbetet som jag har gjort har lönat sig. Jag är extatisk över att jag ska bli en Florida Gators-spelare, säger han till ESPN. 

Hodskins berättelse om att övervinna motgångar har bland annat inspirerat världsstjärnan Beyonce – men den begåvade playmakern vill inte bara vara en bra story. 

– Jag ska behandlas som alla andra spelare, och om jag jobbar hårt sa coachen Billy Donovan att jag har en chans att få spela.

Här är ett klipp på det bästa som han gjort på basketplanen hittills och det är imponerande "skills" som Hodskins bjuder på.


På ett läger där lag var och scoutade spelare var Hodskins helt överlägsen och visade verkligen upp sig från sin bästa sida trots. Han är så här bra med en arm, tänk vad han då hade kunnat åstadkomma om han hade haft två armar.


Här är ett reportage där hans familj och Zach själv pratar om jobbet för att komma hit där han är nu.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!