Marshall Henderson.
1 av 3
Marshall Henderson. - Foto: TT/AP
Kyssen som blev för mycket för Henderson.
2 av 3
Kyssen som blev för mycket för Henderson. - Foto: TT/AP
Michael Sam blir NFL:s första öppet homosexuella spelare.
3 av 3
Michael Sam blir NFL:s första öppet homosexuella spelare. - Foto: TT/AP

Försökte rädda upp gayattack med lögn – blev genomskådad

Först uttryckte basketspelaren Marshall Henderson homofobiska åsikter på Twitter. När stor kritik riktades mot honom skrev han att det bara vara påhittat för att hjälpa en kompis med ett skolprojekt – men den förklaringen var inte helt vattentät.


När St. Louis Rams valde Michael Sam i NFL:s draft blev han ligans första öppet homosexuella spelare. ESPN visade bilder på hur en känslosam Michael Sam kysste sin pojkvän i firandet och många gladdes åt den historiska milstolpen.


Men alla var inte helt förtjusta över att se två män kyssas på teve. Basketspelaren Marshall Henderson, som spelat på collegenivå, gav sig ut på Twitter och uttryckte sin avsky över bilderna. Han skrev till och med att han skulle bojkotta ESPN:s sportprogram framöver.

Folk blev givetvis upprörda och gick till motangrepp. Det verkade han däremot inte bry sig särskilt mycket om.

Ross Bjork är sportchef i Ole Miss, Hendersons tidigare collegelag, och tog starkt avstånd från sin tidigare spelares tweets.

Sportjournalisten Pat Forde passade också på att dela ut en syrlig passning till Henderson.

Kanske blev kritiken till slut för mycket för honom. Ungefär en timme efter sin första tweet kom han med förklaringen att hans uttalanden bara var ett bidrag till sin homosexuella väns studier och han tackade alla för reaktionerna.

Trots att han påstod att det bara var för ett skolprojekt ville han inte gå ut och försäkra folk om att han inte var homofob eller hade något emot att se två män kyssas. Hans riktiga åsikt tyckte han var irrelevant att dela med sig av.

CBS Sports reporter Matt Norlander påpekade att Henderson nu försvarade mer och bättre än han någonsin hade gjort under sin karriär.

Om man ska tro på Hendersons förklaring? Nej, det ska man nog inte göra. Det finns givetvis många anledningar till det, men journalisten Hugh Kellenberger kom nog med den tydligaste förklaringen. Hendersons påstådda kompis måste ha varit väldigt sen med sin inlämning om historien ska stämma.

USA
/
/
NFL
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

1 timme sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

1 timme sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.